Aardappelpannenkoeken met zuurkool
1 kg aardappels
3 eieren
3-4 el tarwebloem
1 handvol havervlokken
1 thl majoraan (marjolein)
5 teentjes knoflook
zout
olie
250 g wijnzuurkool
1 grote ui
Aardappels schillen en fijnraspen en in een grote schaal mengen met de eieren, vlokken, bloem, majoraan en geperste knoflook tot een plakkerige deeg. Op smaak brengen met een groot snufje zout. Wat olie warm maken in een grotere (pannenkoeken)pan. De pannenkoek moeten ongeveer 4-5 mm dik zijn. Als het goed is, is het deeg niet vloeibaar, het moet dus wat "aangestampt" worden met een lepel in de pan. In 5 min de pannenkoek goudbruin bakken en laten uitlekken op een stukje keukenrol.
Uien fijnsnijden en bruinbakken in een ruime hoeveelheid olie. Daarna de uitgelekte zuurkool toevoegen, goed mengen en nog enkele minuten meebakken. Op smaak brengen met zout.
Bedek een helft van de lauwwarme pannenkoek met de zuurkool en vouw de andere helft er overheen. Je kan er eventueel wat kaas of mosterd bovenop strooien/smeren.
Een andere mogelijkheid is om de zuurkool met het deeg mengen en daarna pas de pannenkoeken bakken.