afbeelding van Marcel

Workshop koken bij de NVB

Deze zaterdag bij de ALV van de NVB geweest. Zaal 100, Amsterdam was een redelijke locatie.

De presentatie van de nieuwe EatGreen at Work was leuk en inspirerend. Hopelijk zien we binnenkort resultaat. De workshop koken met vergeten groenten o.l.v. kok Maarten was heel leuk om te doen. We hebben een vijfgangen menu gemaakt en later met zijn allen opgegeten. Ik hoop dat de kok de recepten nastuurt, dan zal ik ze plaatsen. Wat ik me kan herinneren:

Groenten op een bedje van mosterdspinazie, gegarneerd met wortel. Dat is dan een zwarte wortel.

Gele spliterwtensoep met pastinaak (heel smakelijk!)

knolletjes en meiknolletjesop een bedje voor grove rucola, gegarneerd met Barbarakruid

Texelse asperge's, in bosjes gekookt, vastgeknoopt met een paar pijpjes bieslook, samen met truffelaardappelpuree.

Nagerecht bestond uit pecan-chololade taart (pecan noten iets hartig, chololadeglazuur iets pittig), of sinasappeltaart met granaatappel.