afbeelding van Marcel

Workshop koken bij de NVB

Deze zaterdag bij de ALV van de NVB geweest. Zaal 100, Amsterdam was een redelijke locatie.

De presentatie van de nieuwe EatGreen at Work was leuk en inspirerend. Hopelijk zien we binnenkort resultaat. De workshop koken met vergeten groenten o.l.v. kok Maarten was heel leuk om te doen. We hebben een vijfgangen menu gemaakt en later met zijn allen opgegeten. Ik hoop dat de kok de recepten nastuurt, dan zal ik ze plaatsen. Wat ik me kan herinneren:

Groenten op een bedje van mosterdspinazie, gegarneerd met wortel. Dat is dan een zwarte wortel.

afbeelding van EatGreen

Zuivelvervangers deel 4 - Rijstmelk en lactosevrije melk

Rijstmelk

Rijstmelk is een soort granenmelk gemaakt van rijst. Meestal wordt het gemaakt van bruine rijst en wordt niet gezoet. De zoete smaak van de meeste rijstemelken komt van de enzymen en natuurlijke suikers in de melk. Toch worden sommige comerciele rijstemelken bijgezoet met bijvoorbeeld agave of suikerriet siroop.

afbeelding van EatGreen

Zuivelvervangers deel 3 - Amandelmelk

Amandelmelk

Amandelmelk is een drank gemaakt van amandelen. Omdat het plantaardig is, wordt het gebruikt als melkvervanger, onder andere door veganisten.

afbeelding van EatGreen

Zuivelvervangers deel 2 - Kokosmelk (Klappermelk)

Kokosmelk (Klappermelk)

afbeelding van EatGreen

Zuivelvervangers deel 1 - Sojamelk

 

Beste mensen,
naar aanleiding van onze laatste poll komt hier een kleine serie over zuivelvervangers. We beginnen met de meest bekende zuivelvervanger - de sojamelk. Ook kunt u zich verheugen op een paar weetjes over kokosmelk, amandelmelk, rijstmelk en lactosevrije melk. Mocht u nog informatie willen hebben over een hierboven niet genoemde zuivelvervanger, laat het ons dan weten.

Sojamelk

afbeelding van EatGreen

Vega Bingo

in

Speel bingo met de vele standaardreacties die je krijgt - van niet-vegetariërs- als je zegt dat je vegetariër bent. Speel het met je vrienden. De eerste die 5 kruisjes op een rij heeft wint. Met dank aan de VEBU.

Als vegetariër krijg je vaak standaard reacties met dit spel wordt het krijgen van die reacties leuk, want elke reactie brengt je weer dichter bij BINGO!

Foto: 
vegabingo
afbeelding van EatGreen

Uitslag receptenpoll

In de receptenpoll vroegen wij of je recepten van onze site gebruikt. Maar liefst 40 % van jullie haalt zijn/haar inspiratie bij onze recepten site; 13 % kookt volgens de nieuwsbrief recept. Dat betekent dat meer dan de helft van jullie (soms) volgens de EatGreen recepten kookt.

afbeelding van EatGreen

Uitslag kerstpoll

‘Is jouw kerstmenu vegetarisch’ was de vraag van de kerstpoll. 75 % van jullie heeft ja geantwoord, 15 % deels. De overige 10 % hebben afgelopen kerst niet vegetarisch gegeten.

afbeelding van Frans Haeck

Gezond groen voer voor iedereen

Eet smakelijk.

dat het een ieder wel moge bekomen!

 

hartelijke groeten, Frans Haeck

afbeelding van EatGreen

Zijn mannen meer gesteld op hun stukje vlees dan vrouwen?

Op de vraag of mannen meer gesteld zijn op vlees dan vrouwen, antwoordden ruim 80% met ja.
Dat is veel! 
 
Zou dat komen omdat de meeste mensen denken dat mannen vroeger joegen en dus meer met vlees hadden en vrouwen zich bemoeiden met nootjes, plantjes en worteltjes?
Of waren de meeste mensen die de poll invulden vrouwen die teleurgesteld zijn omdat hun lief weigert een vegetarische maaltijd als volwaardig te zien en zijn lapje vlees eist.