Zoek door de blogsMaak een blog aanLaatste toegevoegde blogs


 • 21 november 2013

  Wie wordt de Meest Sexy Vegetariër van 2013?

  Avatar van Vincent

  Vandaag start de achtste verkiezing van de Meest Sexy Vegetariër. Dit jaar wordt de verkiezing georganiseerd door de Vegetariërsbond. Er zijn 10 kandidaten waaronder Beau Hesling, Anne van Veen, Maarten van Praag en Ries Doms. Voorgaande jaren wonnen onder anderen Nicolette Kluijver, Guido Weijers, Sanne Vogel en Boris van de Ven. De Vegetariërsbond organiseert de verkiezing, omdat er nauwelijks een persoonlijke keuze is te bedenken die meer positieve gevolgen heeft voor mens, dier en milieu dan de keuze voor vegetarische voeding. “Een Nederlander eet in zijn leven gemiddeld 727 dieren. Deze bekende Nederlanders laten zien dat vegetariërs niets tekort komen.” aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).
  Stemmen kan vanaf nu op http://www.vegetariers.nl/sexyvegetarier

  Wie is de Meest Sexy Vegetariër van 2013?
  Tien Bekende Nederlanders (m/v) strijden om de titel. Op de speciale stemsite kunnen mensen tot half december hun stem uitbrengen op hun favoriete mannelijke en vrouwelijke kandidaat. Woensdag 18 december worden de uiteindelijke winnaars gehuldigd.
  Oorspronkelijk werd de verkiezing georganiseerd om vegetarisme uit de ‘geitenwollensokkenhoek’ te trekken. Maar inmiddels is vegetarisch eten ‘in’, en worden juist fervente vleeseters buitenbeentjes. Toch blijft de verkiezing belangrijk, vindt de Vegetariërsbond. Want vegetarische voeding is niet alleen goed voor de dieren in de vee-industrie, maar ook voor het klimaat, de natuur en de gezondheid.
  Via deze verkiezing wil de Vegetariërsbond laten zien hoe divers de groep van vegetariërs tegenwoordig is. Naast Beau Hesling, Anne van Veen, Maarten van Praag en Ries Doms zijn ook auteur en activist Laurens de Groot, auteur Jamal Ouariachi, programmamaker Jack Valkering, actrice Maryam Hassouni, presentatrice Kee Huidekoper en zangeres Sabrina Starke genomineerd.

  De verkiezing werd afgelopen 7 jaar georganiseerd door Wakker Dier. De winnaars van afgelopen jaren hebben zich ieder ingezet als ambassadeur voor vegetarisch eten.

  Vegetarisch eten is de trend
  Steeds vaker eten Nederlanders vegetarisch. Zeven miljoen Nederlanders laten minimaal 3 dagen per week het vlees links liggen tijdens de hoofdmaaltijd. 35% van de Nederlanders noemt zich zelfs een bewuste flexitariër en slechts 31% ziet vlees nog als noodzakelijk. Deze trend is belangrijk, omdat de veeteelt wereldwijd verantwoordelijk is voor 18% van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast zorgt de teelt van veevoer voor ontbossing en zorgt overbevissing voor onherstelbare schade aan oceanen.

  Vegetariërs leven langer
  Daarnaast blijkt vegetarische voeding veel positieve effecten te hebben voor de gezondheid. Zo hebben vegetariërs een kleinere kans op obesitas, diabetes en hart-en vaatziekten. Tevens blijkt uit diverse onderzoeken dat vegetariërs langer leven.

  Meest Sexy Vegetariërs 2006-2012
  De winnaars van afgelopen jaren hebben zich ingezet als ambassadeur voor vegetarisch eten.

    2012: ‘Playmate van de Wereld’ Zimra Geurts en MTV presentator Boris van de Ven

   

    2011: presentatrice Nicolette Kluijver en voetballer Evgeniy Levchenko

   

    2010: actrice Sanne Vogel en cartoonist Dio van der Veen

   

    2009: GTST actrice Inge Schrama en schrijver en journalist Leon Verdonschot

   

    2008: model en presentatrice Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn

   

    2007: cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff

   

   2006: GTST actrice Marly van der Velde en (overleden) acteur/zanger Antonie Kamerling

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Laatste recepten

IMG_1103 broccoli IMG_1350